Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Müzliszelet házilag

default user icon

Hozzávalók

  • 7,5 dkg aszalt sárgabarack (vagy más szárított gyümölcs)
  • 5 dkg őrölt mogyoró
  • 10 dkg búzacsíra
  • 1 tk sütőpor
  • 20 dkg zabpehely
  • 12,5 dkg aktív manukaméz (MGO 100+)
  • 5 dkg margarin
  • 0,5 dl narancslé
  • 5-6 csepp narancsaroma
  • 1 db csillagánizs
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk mézeskalácsfűszer
  • liszt a nyújtáshoz

Elkészítés

    1. Az aszalt gyümölcsöt egészen finomra aprítjuk. A mogyorót elvegyítjük a búzacsírával, a sütőporral és 15 dkg zabpehellyel, majd összeforgatjuk az aszalt gyümölccsel. Hozzáadjuk a mézet, a margarint, a narancslét és az aromát, valamint a mozsárban finomra tört csillagánizst a fahéjjal és a mézeskalácsfűszerrel együtt. Robotgép gyúrópálcájával simára dolgozzuk, és a hűtőben pihentetjük 30 percig.
    2. A hideg masszát enyhén lisztezett felületen 11-12 cm széles, kb. 30 cm hosszú lappá nyújtjuk, és 12 egyforma csíkot vágunk belőle. Ezeket megforgatjuk a maradék zabpehelyben, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és a 190 fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig.

    A manukamézről itt olvashatsz >>>  

Megjegyzés

Az új-zélandi őslakosok évszázadok óta alkalmazzák az ott honos manukafa virágából készített különleges mézet, amely nemcsak energiát ad, hanem kiemelkedően magas metil-glyoxál-tartalmának (MGO) köszönhetően erős antibakteriális tulajdonsággal is rendelkezik. Főleg a téli időszakban érdemes beillesztened a mindennapi táplálkozásodba.

Aktív manukamézet bio- és reformboltokban vásárolhatsz.

Fogyaszthatod magában (naponta 1 kiskanállal) vagy kenyérre kenheted és salátaöntetekbe, koktélokba keverheted. Használhatod süteményekhez is, mert az MGO magas hő hatására sem károsodik.

Recept és fotó: WirthsPR / Trendxpress

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin