Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Energiát adó datolyakeksz 4 alapanyagból!

default user icon
MME
Mi az, ami egy kisgyerekes autósülésből hosszú hónapokkal később is előkerülhet? Többféle válasz is lehetséges...

Szóval, mi kerülhet elő hónapokkal később is a gyerek autósüléséből? Többféle válasz is lehetséges, de az összeszáradt kölesgolyó, és a félig rágott babakeksz jelenséggel valószínűleg, már mindannyian találkoztatok. Ezt a problémát nem most fogjuk megoldani, azonban egy mindössze 4 alapanyagos kekszrecepttel tovább bővíthetjük az autósülésben fellelt nassok repertoárját.

Óvatosan az újfajta édesítőkkel!

Bár a nyírfacukor, xilit és társai nagy divat manapság, és a cukorbetegeknek és inzulinrezisztenseknek alacsony kalóriatartalma miatt jó alternatíva az édesítésre, én kismamáknak csak módjával, egészen piciknek pedig nagy körültekintéssel ajánlom fogyasztását.

Válaszd a természetesebb alternatívát!

Ezeknek az édesítőknek még nem ismerjük hosszú távú hatásukat, ezért gyerekeknek inkább a méz (1,5 éves kor után), a növényi szirupok, az aszalványok és a gyümölcspépek ajánlottak az édesítéshez. A felsorolt édesítőknek bár magas a cukortartalmuk, magas vitamin- és ásványi anyag tartalmuk is. A legtöbb gyümölcsben és az aszalványban kiemelkedően sok rost van, ezért nem emelik meg hirtelen a vércukorszintet (kivéve szőlő/ és banán).

Adj energiát datolyával!

A datolya az ásványi anyagok tárháza, kiváló energiaforrás, az agy működését is aktvitását is serkenti, így ezt a kekszet a nagyobb testvérek is örömmel rágcsálhatják edzés, illetve matek dolgozat előtt. Kisebbnek 1 éves kor után adható.

A datolyakeksz receptjét itt találod >>> 

Dóri írásait és receptjeit itt olvashatod el >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss