Elkészítése: A mazsolát 10 percig forró vízben áztatjuk, lecsöpögtetjük. Közben a hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk, majd felöntjük a levessel, hagyjuk párolódni. Időközben hozzáadjuk a leszűrt mazsolát és a fűszereket, és addig főzzük, ameddig a lé elpárolódik.
A tésztához a lisztet, a vajat és a sót egy nagy tálban összegyúrjuk annyi vízzel, hogy jól formázható legyen. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd 10-15 centi átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A körök közepébe tölteléket halmozunk, majd felaprított főtt tojást teszünk. Félbehajtjuk a tésztát, és a széleit jól összenyomkodjuk. Az ujjunkkal vagy villával díszíthetjük a tésztát.
Forró sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük, melegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre