Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Emeletes puding

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személyre:
  • 5 dkg mazsola
  • 20 dkg ananász befőtt
  • 20 dkg őszibarackbefőtt
  • 1 tasak csokoládé ízű pudingpor
  • 2 tasak puncsízű pudingpor
  • 1,5 l tej
  • Ízlés szerint cukor
  • 3 csomag (3 dkg) zselatin
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 8 db babapiskóta
  • 2–3 dkg mandulaforgács (díszítéshez)
  • Gyümölcs (kivi, barack, stb.) a díszítéshez

Elkészítés

    Előkészítés: A mazsolát beáztatjuk. A gyümölcsöket lecsepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk.
    Elkészítés: A pudingokat a csomagon található leírás alapján elkészítjük a tejjel, és
    ízlés szerint 3-4 evőkanál cukrot keverünk bele. A zselatint 1,5 dl vízzel felforraljuk. 2/3 részét a puncspudinghoz, a maradékot pedig a csokoládépudinghoz keverjük. A pudingokba arányosan (2/3:1/3) elosztjuk az ananászt és a barackot, és a puncspudinghoz hozzákeverjük a rumaromát. A csokoládépudingot fél literes, a puncspudingot egy literes, hideg vízzel kiöblített formába (tálba) töltjük, majd hűtőben megdermesztjük. Tálaláskor forró vízbe mártjuk a pudingformákat, a puncsízű pudingot arra a tálra borítjuk, amin tálalni szeretnénk, majd a csokoládépudingot a puncsízű pudingra borítjuk. A pudingtortát körülrakjuk félbe tört babapiskótákkal, tejszínhabbal, mandulaforgáccsal és gyümölcsökkel díszítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek