Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Emeletes Pavlova torta fahéjkrémmel

120 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A Pavlovához:
  • 10 db tojásfehérje
  • 40 dkg porcukor
  • 1 tk citromlé
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • A krémhez:
  • 2 dl habtejszín (cukrozott)
  • 1 tk fahéj
  • 1 dl mascarpone
  • 30-40 dkg gyümölcs (felkockázva)

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket egy nagyobb keverőtálba tesszük, majd robotgéppel elkezdjük habbá verni, és amikor már kezd kifehéredni, folyamatos keverés mellett hozzákanalazzuk a porcukrot. Addig keverjük, amíg kemény habot nem kapunk, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a citromlevet, és apránként beleszórjuk a keményítőt. Végül további kb. 2 percig keverjül, hogy jó kemény habot kapjunk.
  2. Az egyik sütőpapírra körberajzoljuk a 16 cm-es tortaformát, a másikra a 20 cm-eset, a harmadikra egy 24-cm-eset (vagy körzővel). Tepsire tesszük minhármat, és a köröket egyenletesen kitöltjük a fehérjehabbal, majd 100-120 fokra előmelegített sütőben 60 perc alatt megsütjük az egyiket vagy amennnyi befér egymás mellé. Ezután lekapcsoljuk a sütőt, és csukott ajtónál hagyjuk még kb. 40 percig száradni. Ezután ugyanígy elkészítjük a maradék lapot is.
  3. A krémhez habtejszínt a fahéjjal kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a mascarponét. A gyümölcsöket alaposan megmossuk, és lecsepegtetjük.
  4. Ha kihűltek a Pavlovák, óvatosan leemeljük a papírról egy tálcára, majd először a legnagyobb lapot megkenjük a krémmel, és megszórjuk a gyümölccsel. Rátesszük a közepes lapot, krémet, gyümölcsöt, végül a legkisebb lapot, és a maradék krémet és gyümölcsöt. Tálalásnál éles késsel szeleteljük.

Megjegyzés

Ha légkeveréses sütőnk van, akkor az összes tepsit betehetjük egyszerre. Lehet, hogy ebből a tortából nem fogunk gyönyörű szeleteket vágni ,de hogy az ízére nem lesz panasz, az biztos. Mint ahogy az is, hogy az utolsó morzsáig el fog fogyni. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss