Elkészítés: 1. Az alsó tészta hozzávalóiból piskótát sütünk egy nagyobb tortaformában. Közben elkészítjük a krémet: a puha vajat összekeverjük a porcukorral és a kakaóval. Ha kihűlt a torta, kettészeljük, és a belsejét megkenjük a krémmel.
2. A vaníliás krémhez a pudingot megfőzzük a 6 dl tejben, hozzáadunk 6 evőkanál cukrot. Közben egy kisebb tortaformában a felső tészta hozzávalóiból is piskótát sütünk.
3. A nagyobb torta tetejét és oldalát megkenjük a langyos pudinggal, majd ha kihűlt a kisebb torta, azt is kettészeljük, és megkenjük pudinggal. A nagyobb torta közepére helyezzük és az egészet pudinggal borítjuk.
4. A tortazselét 2,5 dl vízben felforraljuk egy kis cukorra. Közben a tortát gyümölccsel díszítjük. Ha kész, kanál segítségével középről indulva tortazselét csorgatunk a gyümölcsökre. Kis időre hűtőbe tesszük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre