Emeletes gyümölcsös torta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Az alsó tésztához:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőanál kakaópor
  • A felső tésztához:
  • 5 tojás
  • 5 evőanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • A kakaós krémhez:
  • 3-4 evőanál kakaó
  • 4-5 evőkanál porcukor
  • 25 dkg vaj
  • A vaníliás krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • Valamint:
  • tortazselé
  • cukor
  • gyümölcs

Elkészítés

    Elkészítés: 1. Az alsó tészta hozzávalóiból piskótát sütünk egy nagyobb tortaformában. Közben elkészítjük a krémet: a puha vajat összekeverjük a porcukorral és a kakaóval. Ha kihűlt a torta, kettészeljük, és a belsejét megkenjük a krémmel.

    2. A vaníliás krémhez a pudingot megfőzzük a 6 dl tejben, hozzáadunk 6 evőkanál cukrot. Közben egy kisebb tortaformában a felső tészta hozzávalóiból is piskótát sütünk.

    3. A nagyobb torta tetejét és oldalát megkenjük a langyos pudinggal, majd ha kihűlt a kisebb torta, azt is kettészeljük, és megkenjük pudinggal. A nagyobb torta közepére helyezzük és az egészet pudinggal borítjuk.

    4. A tortazselét 2,5 dl vízben felforraljuk egy kis cukorra. Közben a tortát gyümölccsel díszítjük. Ha kész, kanál segítségével középről indulva tortazselét csorgatunk a gyümölcsökre. Kis időre hűtőbe tesszük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin