Elzászi sertéstarja

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 vastagabb szelet tarja
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 8-10 dkg bacon
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • olaj
  • őrölt kömény
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál passzírozott paradicsompüré
  • 0,5 dl víz
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: Egy serpenyőben a tarjaszeleteket forró olajban hirtelen kisütöm, sózom, borsozom, köménnyel is meghintem, majd egy hőálló tepsibe fektetem.

    A maradék olajban megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadom a szeletelt szalonnát és a felkarikázott kolbászt. Paradicsompürével, kevés vízzel hígítom, beleszórom az apróra vágott fokhagymát, majd a kicsavart káposztát is hozzákeverem. Pár perc kevergetés után a tejfölt is belekeverem, majd az egészet a megsült hússzeletekre halmozom.

    A sütőt előmelegítem 200 C fokra, és 35-40 perc alatt pirosra sütöm.

    Sült krumplival tálalom, de a hagymás tört krumpli is tökéletes hozzá.

Megjegyzés

Az eredeti receptben nincsen tejföl, de mi szeretjük.

Ékes Andrea
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Fülöp Sándor 3 évvel ezelőtt
Persze, Nani!
Fülöp Sándor 3 évvel ezelőtt
Szia Andi! Régen beszéltünk, sajna időhiánnyal küzdök, gondolom, Te is. Fantasztikusnak tűnik ez a recepted, menüajánlómban benne is lesz: 2012 41. hét, október 13, vasárnap. Remélem jól vagy, család is, üdv, Nanié.

Hasonló Receptek

Magazin