Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Elzászi sertéscsülök

default user icon
3.8/5

Hozzávalók

  • 2 db sertéscsülök
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szem szegfűszeg
  • 10 szem szegfűbors
  • 10 szem fekete bors
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 dl száraz fehérbor

Elkészítés

    A csülköt megtisztíjuk, megmossuk, és szárazra töröljük. A káposztát hideg vízzel átöblítjük. A hagymát, a fokhagymát megpucoljuk. A hagymába beleszúrjuk a két szegfűszeget, a fokhagymát apróra vágjuk.

    A kuktába tesszük a pároló rácsot, beleöntjük az olaj háromnegyedét, hozzáadjuk a káposzta felét, majd a csülköket, a hagymát, a fokhagymát és a fűszereket. Betakarjuk a káposzta másik felével.

    A tetejére csurgatjuk a maradék olajat, megsózzuk, megborsozzuk, meglocsoljuk a borral, kb. 2 dl vízzel, és rázárjuk a kukta fedelét. A forrástól számított 1,5 óra hosszat pároljuk.

    Amikor elkészült, levesszük a tűzről, és lehűtjük a kuktát. Kivesszük a csülköt, egy nagyobb tálra halmozzuk a káposztát, és a tetejére ültetjük a csülköt. Tűzforrón tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin