Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Elzászi káposztás kacsa

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db kacsa
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • szegfűszeg
  • 1,5 dl fehérbor
  • törött bors
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • petrezselyem
  • húslé

Elkészítés

    Elkészítés: A káposztát jól kimossuk, kicsavarjuk, feltesszük főni a füstölt szalonnával, a szegfűszeggel megtűzdelt hagymával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bort és annyi vizet, hogy ellepje. Körülbelül 2 órát főzzük.

    Ezután kivesszük a szalonnát a káposztából, belerakjuk az aprólékjától és belsőségeitől eltávolított kacsát, és kb. 1 órát a sütőben sütjük. Ha kell, utánaízesítjük.

    A kacsát tálra helyezzük, körülrakjuk a káposztával, a tetejére tesszük a felszeletelt szalonnát és a petrezselyemzöldet.

    Sós vízben főt burgonya illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Zsike43
Nagyon jól hangzik.

Hasonló Receptek

Magazin