Elkészítés: A káposztát jól kimossuk, kicsavarjuk, feltesszük főni a füstölt szalonnával, a szegfűszeggel megtűzdelt hagymával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bort és annyi vizet, hogy ellepje. Körülbelül 2 órát főzzük.
Ezután kivesszük a szalonnát a káposztából, belerakjuk az aprólékjától és belsőségeitől eltávolított kacsát, és kb. 1 órát a sütőben sütjük. Ha kell, utánaízesítjük.
A kacsát tálra helyezzük, körülrakjuk a káposztával, a tetejére tesszük a felszeletelt szalonnát és a petrezselyemzöldet.
Sós vízben főt burgonya illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre