Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elzászi káposztás kacsa

MME MME
1
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A káposztát jól kimossuk, kicsavarjuk, feltesszük főni a füstölt szalonnával, a szegfűszeggel megtűzdelt hagymával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bort és annyi vizet, hogy ellepje. Körülbelül 2 órát főzzük.

Ezután kivesszük a szalonnát a káposztából, belerakjuk az aprólékjától és belsőségeitől eltávolított kacsát, és kb. 1 órát a sütőben sütjük. Ha kell, utánaízesítjük.

A kacsát tálra helyezzük, körülrakjuk a káposztával, a tetejére tesszük a felszeletelt szalonnát és a petrezselyemzöldet.

Sós vízben főt burgonya illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss