Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elvis hamburgere

Sziasztok, itt Jamie Oliver. Most épp Amerikából jelentkezem. Fantasztikus ez az internet, nem? Bárhol is vagyunk, azonnal el tudjuk érni egymást, így első kézből megtudhatjátok, mi történik velem.

Sok időt töltök a tengerentúlon, mert egy egészen különleges könyvre készülök. Ez lesz a tizedik szakácskönyvem. Lelkileg kissé megvisel, hogy ilyen sokáig vagyok távol a családomtól, de azt remélem, megérte. Alig várom, hogy a könyv a boltok polcaira kerüljön! Közben egy új, hatrészes sorozatot forgatunk. Elég sok helyen jártam, és azt hiszem, életre szóló kalandokban volt részem. Kicsit road movie lesz ez is, mint az itáliai utazásomról készült sorozat, persze sok főzéssel és más kulináris élménnyel. Megpróbáltam magam beleásni egy kicsit a XXI. századi Amerikában létező különböző kultúrákba is. Már alig várom, hogy elkészüljön a sorozat, remélem, nektek is tetszik majd!
 

Milyen az amerikai konyha?

A kérdésre majd a sorozatban próbálok meg válaszolni, de annyit már most elárulhatok, hogy akárhol is jártunk, mindenütt más volt. A bevándorlók magukkal hozták saját konyhájukat, ezzel is gazdagítva az Újvilág fogásait.

Mi mást is ajánlhatnék ezen a héten, mint nagy kedvencem, Elvis egyik kedvenc ételét – persze az én ízlésem szerint formálva.
 

Elvis hamburgere – salátával és uborkával

 

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg darált marhahús
1 tanyasi tojás
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
maréknyi zsemlemorzsa
1/2 fej lilahagyma
1 kis piros chili
1 teáskanál dijoni mustár
1 ág friss tárkony

frissen őrölt bors
reszelt szerecsendió
a sütéshez olaj
A salátához:
1 kígyóuborka
1 fej kötözősaláta
4 nagy paradicsom
Valamint:
4 zsemle
4 csemegeuborka

A szárított chilit és a friss tárkonyleveleket mozsárban összetörjük. A megtisztított hagymát kockákra vágjuk. Tálba tesszük a darált marhahússal, a tojással, a zsemlemorzsával együtt. Sóval, borssal, reszelt parmezán sajttal, a chilis tárkonnyal, mustárral és reszelt szerecsendióval ízesítjük. A masszából négy nagy húspogácsát formázunk, és fél órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy kissé összeálljon.

Közben a salátához a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, durvára vágjuk, és tálban összekeverjük. Egy rostsütő serpenyőt vékonyan kiolajozunk, és a húspogácsákat 10-12 perc alatt megsütjük. Gyakran megfordítjuk.

A zsemléket kettévágjuk, és mindkét oldalon kissé megpirítjuk. Belehelyezzük a húspogácsákat, és tányérra tesszük. A salátával és csemegeuborkával körítjük. Ízlés szerint salátaöntetet is kínálunk mellé.

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

Ezek is érdekelhetnek

Friss