Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Habart csirkeraguleves

default user icon
1 4.3/5

Hozzávalók

  • 2 kg csirkeaprólék vagy 0,5 kg sertéslapocka és csont
  • 3 db nagy sárgarépa
  • 3 db fehér gyökér
  • 1 db közepes karalábé, zeller és hagyma
  • 1 kissebb karfiol
  • ételízesítő
  • 7-8 szem egész bors
  • fél szerecsendió reszelve
  • kis csokor finomra vágott kapor
  • kis csokor petrezselyem
  • 3 dl tejszín
  • kevés liszt

Elkészítés

    1. A húst és a zöldségeket megtisztítjuk, alaposan megmossuk, felaprítjuk és a karfiol kivételével beletesszük egy nagy fazékba. Hideg vizet engedünk rá (kb. 10-15 cm-re lepje el a víz a hozzávalókat).
    2. Mérsékelt tűznél elkezdjük főzni, ha felforrt, leszedjük a habját és megfűszerezzük. Kis lángon főzzük tovább, 1,5 óra múlva hozzáadjuk a karfiolokat rózsáira szedve, és készre főzzük.
    3. Leszűrjük, külön válogatjuk a húst és a zöldségeket. A visszamaradt levesnek egy részétbehabarjuk a tejszínnel. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és felforraljuk. Finom metélttel, apró tésztával vagy grízgaluskával tálaljuk. A húst és a zöldségeket is mellé kínáljuk. Friss petrezselyemlevéllel díszítjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

orsi19901226
Ha csirkeaprólékból készül a húsleves, nyugodtan bele lehet tenni egyszerre a zöldségeket a hússal mindkettő hamar megfő! Egyébként a húslevesnek valóban csak pezsegnie szabad, különben zavaros lesz! / De ez TITOK /

Hasonló Receptek

Magazin