Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Elronthatatlan túrós pite

default user icon
11 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finom liszt
  • 25 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 egész tojás
  • 1 dl tejföl
  • A töltelékhez:
  • 1 kg túró
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • ízlés szerint cukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • A szóráshoz:
  • 1 kanál búzadara
  • A tetejére:
  • 1 tojás

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, mindent beleteszünk sorban, összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Egyiket kinyújtva sütőpapíros tepsibe tesszük. Megszórjuk a búzadarával.

    A töltelékhez az alapanyagokat összekeverjük a tojásfehérje kivételével, amit habbá verve forgatunk a túrós krémhez. Ráöntjük a tésztára.

    Kinyújtjuk a másik lapot, rátesszük a töltelékre. Megkenjük tojással, megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Megjegyzés

A tepsim mérete:25*35. A tetejére szánt tésztát én úgy csinálom, hogy egy sütőpapírra körülrajzolom a tepsit, azon nyújtom ki méretre, és ráfordítom a töltelékre, lehúzom a papírt róla, megkenem, szurkálom, sütöm.

Almával is próbáltam már, ahhoz 2 kg hámozott, szeletelt almát párolok meg cukorral, citromlével, fahéjjal, vaníliás cukorral. Kihűtöm, és ezzel töltöm a pitét.

Gnorka
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

risper
Fantasztikus lett!!!!!!Nekem is kellett még egy kis liszt hozzá,dara helyett zsemlemorzsát szórtam a töltelék alá
ed26
Nagyon finom és egyszerű. Töltelék lehet bármi, alma, meggy...
eufrozina79
Valóban kitűnő! Sőt,alapreceptnek alkalmazom mindig más-más töltelékkel. A legmenőbb nálunk: vékonyan megkenni banános krémtúróval,és fél centi vastag banánkarikákkal telepakolni,a tetejére még egy vékony réteg krémtúró,és egy leheletnyi búzadara.
TANita74
Issssssssssssteni finom lett (annak ellenére, hogy vaníliás pudingporom pont nem volt itthon, így egy evőkanálnyi liszttel helyettesítettem azt)! Köszönöm a receptet, a bókokat bezsebeltem ;-)
VivicaThomas
Almásan is finom! (Párolás nélkül, alma csak lereszelve, citromlé, fahéj, cukor hozzátéve)
VivicaThomas
Köszi a receptet! Nagyon fincsi lett!... És a képet is hitelesítem, nekem is éppen ilyen lett :)) Nekem ugyan a tészta több lisztet vett fel (még mancsos volt ennyitől). Biztosan készül még nálunk! :)
Ahupi7
Én teljesen véletlenül kihagytam belőle a pudingot , nagyon finom fett így is .
Gnorka
A töltelékbe a puding por kell, ahogy írtam por alakban, nem főzve, simán belekeverve. Ez fogja fel a túró nedvességét.
margho
Igen a töltelékbe , de milyen állapotban ? mennyi tejjel kell főzni ??
rarpadne
Egyértelmü a recept szerint, ami bele is van irva, h. a puding a töltelékhez kell.

Hasonló Receptek

Magazin