Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Elronthatatlan túrógombóc

default user icon
28 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A gombóchoz:
  • 25 dkg túró
  • 1 dl búzadara
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • A tálaláshoz:
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • porcukor
  • tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A túrót villával szétnyomkodjuk, a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük a 2 evőkanál kristálycukorral. A túróhoz hozzáadjuk az olajat, a tojások sárgáját , a tejfölt, és alaposan kikeverjük. Ezután belekeverjük a búzadarát, és a végén a habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk. Csipet sót is keverhetünk bele.
    Egy egész éjszakára betesszük a hűtőbe.
    Másnap vizes kézzel nem túl nagy (kb. szilva nagyságú) gombócokká formázzuk, kifőzzük. Miután feljön a víz tetejére, még 7-10 percet főnie kell (az első gombócot vágd szét, hogy megfőtt-e).
    Közben olajat hevítünk egy serpenyőben vagy lábasban, aranyszínűre pirítjuk benne a morzsát, és a kifőtt gombócokat megforgatjuk benne.
    Tejföllel és porcukorral kínáljuk.

Megjegyzés

Miután összekevered a hozzávalókat, elég lágy masszát kapsz, de ne tegyél hozzá búzadarát, másnapra tökéletes lesz! (Ha esetleg másnap mégsem tudod formázni, max. 2 evőkanál grízt tegyél hozzá, de ezután is állnia kell 1-2 órát.
Ha nem akar a víz tetejére jönni a gombóc kb. 5 perc főzés után, akkor fakanállal óvatosan piszkáld meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Eressea
Sajnos nekem is teljesen szétfőtt, pedig csak annyit változtattam, hogy mindenből dubla annyit tettem, mert nagyobb adagra volt szükségem. Ráadásul a hozzávalók is nagyon jó minőségűek voltak. Ma újra megpróbáltam, természetesen nem lett jó a tészta, de nem főztem ki, hanem még több darát raktam bele... elég sokat, majdnem mégegyszer annyit, amennyi már van benne, de így se néz ki sokkal jobban. Most várok pár órát, háta megszívja magát és jobb lesz.
OlKa80
Sziasztok, ezt a receptet még nem próbáltam, így nem tudom milyen, de mivel ez a kedvenc ételem sok más receptet kipróbáltam már és tapasztalatból tudom, hogy jót tesz a masszának, ha szétválasztjuk a tojásokat - ezt Zsolt hosszászólására írom. Ha külön felverjük a fehérjét attól lesz nagyon-nagyon könnyű a tészta és nem csak frissen lesz élvezhető, de másnapra is könnyű marad. Üdv. Kata
ejnyedebejnye
Szerintem is nagyon híg lenne így a tészta. Én se tejfölt, se olajat nem teszek benne, a tojásokat sem választom szét. Állnia viszont tényleg kell, én egy éjszakát szoktam hagyni. Sosem főtt szét. Tehát: ez a recept, mínusz tejföl, mínusz olaj, mínusz habbá verés - és tényleg elronthatatlan. :)
Konyhamavac
Valaki akinek nem sikerült először (pedig a leírás szerint csinálta), aztán újra megcsinálta és mégis sikerült, írja már le, hogy utána mit csinált másként, légyszi! Nem tudom hogy lehet ,hogy két különböző ember pöccre pontosan ugyanazokat az utasításokat követve sikerélménnyel gazdagodik, míg a másiknak nem sikerül a dolog. Légyszi, mert akkor úgy csinálom, és megspórolok egy kört. :)
bebe74
Most, hogy megláttam a főlapon a képet ,örömmel olvasom, hogy a többségnek sikerélménye van! Ha nem lesz tökéletes,talán az alapanyagoktól is függ, nem tudom .Én is több túrógombóc receptet kipróbáltam már, és ez sikerült leginkább. Üdv ! Bebe ( elején Amelie )
kohedi
Holnap teszek még egy (utolsó) próbát! :-)) Aztán kipróbálom Zsoltét is. Nem adom fel, amíg nem sikerül tökéletesen! Köszönet a jótanácsokért!
italoman
Kohedi nem lehet hogy az alapanyagokkal volt a baj? Esetleg a túró állaga-minősége? Csak tippelek mert régebben én is mindig hasonlóképp jártam a túrógombóccal e recept alapján viszont tényleg többször nagyon jól sikerült.
kohedi
Szerintem Zsolt csak nekem akart válaszolni a hozzászólásával. Nem vagyok kezdő csak a túrógombóc készítés valahogy kimaradt az életemből ezért gondoltam hogy kipróbálom elsőre ezt az \"elronthatatlan\" receptet. A pihentetést nem tartottam rossz ötletnek de mindkét alkalommal szétfőttek a gombócok pedig tényleg a recept előírásait követtem. Kedves Zsolt Legközelebb kipróbálom a Te verziódat. Köszönöm Üdv kohedi
italoman
Bocs esküszöm hogy szoktam vesszőt használni de valamiért egy sem jelent meg. :( Azért remélem így is érthető amit írtam.
italoman
Kedves Zsolt! Biztosan jó szakács vagy de ettől még ez a recept is nagyon jó - nem tudom látatlanban (\"ránézésre\") szóltad-e így le vagy ki is próbáltad. Jómagam speciel nem vagyok egetverően jó háziasszony és túrógombóc ügyében kimondottan kezdő voltam legalábbis abban az értelemben hogy az eddigi receptek közül egy sem vált be. Ez viszont igen. És egy életre meghozta a kedvemet a főzőcskézéshez! :)

Hasonló Receptek

Magazin