Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elronthatatlan tiramisugolyó

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Az elronthatatlan tiramisugolyó elkészítéséhez konyhai aprítóval ledaráljuk a babapiskótát. 2-3 teáskanállal félreteszünk belőle a szóráshoz.
  2. A maradék babapiskóta-morzsát tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és jól összekeverjük.
  3. A szobahőmérsékletű mascarponét robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a kávét, majd összeforgatjuk a babapiskótával és a masszát 1 órára hűtőbe tesszük.
  4. Egy tálcára sütőpapírt teszünk. A tésztából nagyjából 36 db golyót formázunk, majd a mélyhűtőbe tesszük őket legalább 10 percre.
  5. A csokoládét megolvasztjuk, hozzáadunk 1 ek. olajat és a kávé port. A golyókat a csokoládéba mártjuk, sütőpapírra tesszük és megszórjuk a félretett babapiskóta-morzsával. 5-10 percre hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon a csoki a golyókon.

Nézd meg videón, hogyan készül az elronthatatlan tiramisu golyó:

Megjegyzés

Nagyszerű desszert a karácsonyi ünnepekre is. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető. A hagyományos tiramisutól eltérően tojás nélkül készül. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss