Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Elronthatatlan szalagos fánk

default user icon
25 3.7/5

Hozzávalók

  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 50 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek porcukor
  • 2 dkg margarin vagy vaj
  • 1 csipet só
  • 1 ek rum vagy rumaroma (elhagyható)
  • olaj (a sütéshez)
  • A tálaláshoz:
  • porcukor
  • lekvár

Elkészítés

    1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy kevés cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a margarint (nem kell megolvasztani), a sót és a rumot, végül a felfutatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, majd kb. 30 percig kelesztjük letakarva, szobahőmérsékleten.
    2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és ismét kb. 25 percig pihentetjük letakarva.
    3. Előmelegítjük az olajat. A fánkok közepébe az ujjunkkal lyukat vagy mélyedést nyomunk, és az olajba tesszük, majd fedő alatt 1 percig sütjük. Ezután megfordítjuk, és ismét kb. 1 percig sütjük fedő nélkül. Konyhai papírtörlőre szedjük, porcukorral és lekvárral tálaljuk.

      Még több fánk >>> 

      Túrófánkok >>> 

      Lekváros finomságok >>> 

      Kelt tészták >>> 

Megjegyzés

A kellékek (nyújtódeszka, sodrófa) se legyenek hidegek, mindennek szobahőmérsékeltűnek kell lennie, mert megfázik a tésztánk. :) Sok sikert, nekem mindig sikerül és tökéletesek.

kortvelyzsanett
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Tuttogabi 1 évvel ezelőtt
Most fogom először megcsinálni, kb. hány fánk lesz egy adagból?
kisGondos 3 évvel ezelőtt
A nyáron találtuk a receptet és meg kell mondjam nagyon nagy sikere volt. Általában 3 adagot sütöttünk de megérte a fáradtságot mindenki dícsérte.
zsolesz75 3 évvel ezelőtt
Köszönöm ezt a remek receptet kipróbáltam párat de ennél maradtam ez a tökéletes szalagos fánk amit a hozzám hasonlóan amatőr férfi is meg tud csinálni ráadásul sikerem van vele itthon még anyu is dicséri ami nagy szó.
kortvelyzsanett 4 évvel ezelőtt
Nagyon szíves, jó étvágyat!
Bubuka888 4 évvel ezelőtt
Megsütve és elmentve! :) nagyon jó és finom lett! köszi a receptet. :)
kortvelyzsanett 4 évvel ezelőtt
Köszönöm szépen! Nagyon örülök neki, hogy sikerült, főleg így picit diétásra átalakítva is. Egyszer kipróbálom én is úgy. :)
Ituna33 4 évvel ezelőtt
Kedves Zsanett! Gratula a recepthez!! Én akinek eddig (20 év óta) soha semmilyen kelt tésztás édességem nem sikerült, most végre valóban nem tudtam elrontani a fánkot!! Pedig mivel szénhidrát szegény diétán vagyok, kicsit átalakítottam, de így is isteni lett, még a családom szerint is! Tönkölybúza lisztet használtam, kókuszzsírt adtam hozzá meg abban sütöttem ki, és nyírfacukorral készítettem!
kortvelyzsanett 4 évvel ezelőtt
Kedves csacsika76! Igen, lágy és puha, nem száraz. Úgy kell elkészíteni, ahogy írtam, fedő alatt kb. 1 percig, aztán megfordítani és fedő nélkül készre sütni. Remélem ízleni fog. :)
csacsika76 4 évvel ezelőtt
Látom mennyien elkészítettétek, és mind dícséritek. :-) Legközelebb én is ezt a receptet fogom kipróbálni, mert amit ma sütöttem, az sajnos elég tömény és kissé száraz lett. :-( Ez ugye levegős, lágy?
katalin526 5 évvel ezelőtt
Nekem is elsőre sikerült!
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes