Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Elronthatatlan szalagos fánk

default user icon
25 3.7/5

Hozzávalók

  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 50 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 ek porcukor
  • 2 dkg margarin (agy vaj)
  • 1 csipet só
  • 1 ek rum vagy rumaroma (elhagyható)
  • olaj (a sütéshez)
  • A tálaláshoz:
  • porcukor
  • lekvár

Elkészítés

    1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tej ben egy kevés cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a margarint (nem kell megolvasztani), a sót és a rumot, végül a felfutatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, majd kb. 30 percig kelesztjük letakarva, szobahőmérsékleten.
    2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és ismét kb. 25 percig pihentetjük letakarva.
    3. Előmelegítjük az olajat. A fánkok közepébe az ujjunkkal lyukat vagy mélyedést nyomunk, és az olajba tesszük, majd fedő alatt 1 percig sütjük. Ezután megfordítjuk, és ismét kb. 1 percig sütjük fedő nélkül. Konyhai papírtörlőre szedjük, porcukorral és lekvárral tálaljuk.

      Még több fánk >>> 

      Túrófánkok >>> 

      Lekváros finomságok >>> 

      Kelt tészták >>> 

Megjegyzés

A kellékek (nyújtódeszka, sodrófa) se legyenek hidegek, mindennek szobahőmérsékeltűnek kell lennie, mert megfázik a tésztánk. :) Sok sikert, nekem mindig sikerül és tökéletesek.

kortvelyzsanett
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Tuttogabi
Most fogom először megcsinálni, kb. hány fánk lesz egy adagból?
kisGondos
A nyáron találtuk a receptet és meg kell mondjam nagyon nagy sikere volt. Általában 3 adagot sütöttünk de megérte a fáradtságot mindenki dícsérte.
zsolesz75
Köszönöm ezt a remek receptet kipróbáltam párat de ennél maradtam ez a tökéletes szalagos fánk amit a hozzám hasonlóan amatőr férfi is meg tud csinálni ráadásul sikerem van vele itthon még anyu is dicséri ami nagy szó.
kortvelyzsanett
Nagyon szíves, jó étvágyat!
Bubuka888
Megsütve és elmentve! :) nagyon jó és finom lett! köszi a receptet. :)
kortvelyzsanett
Köszönöm szépen! Nagyon örülök neki, hogy sikerült, főleg így picit diétásra átalakítva is. Egyszer kipróbálom én is úgy. :)
Ituna33
Kedves Zsanett! Gratula a recepthez!! Én akinek eddig (20 év óta) soha semmilyen kelt tésztás édességem nem sikerült, most végre valóban nem tudtam elrontani a fánkot!! Pedig mivel szénhidrát szegény diétán vagyok, kicsit átalakítottam, de így is isteni lett, még a családom szerint is! Tönkölybúza lisztet használtam, kókuszzsírt adtam hozzá meg abban sütöttem ki, és nyírfacukorral készítettem!
kortvelyzsanett
Kedves csacsika76! Igen, lágy és puha, nem száraz. Úgy kell elkészíteni, ahogy írtam, fedő alatt kb. 1 percig, aztán megfordítani és fedő nélkül készre sütni. Remélem ízleni fog. :)
csacsika76
Látom mennyien elkészítettétek, és mind dícséritek. :-) Legközelebb én is ezt a receptet fogom kipróbálni, mert amit ma sütöttem, az sajnos elég tömény és kissé száraz lett. :-( Ez ugye levegős, lágy?
katalin526
Nekem is elsőre sikerült!

Hasonló Receptek

Magazin