Keress receptre vagy hozzávalóra

Ellenállhatatlan gombás melegszendvics

Hozzávalók

  • 6 ek olívaolaj
  • 4 szelet kenyér
  • 40 dkg sampinyongomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • bors
  • csilipehely
  • 1/2 db lime

Elkészítés

    1. Egy kisebb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolaj felét, és aranyszínűre pirítjuk rajta a kenyérszeletek mindkét oldalát. Ezután mindet kiszedjük.
    2. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a megmaradt olívaolajat, és 5 percig pirítjuk-pároljuk rajta a megtisztított, felszeletelt gombafejeket.
    3. Hozzákeverjük a meghámozott, átnyomott fokhagymát, a petrezselyem lecsipkedett, felaprított leveleit, és együtt pirítjuk további néhány percig.
    4. Azután lehúzzuk a tűzről, és ízesítjük egy kevés sóval, borssal, csilipehellyel, valamint a lime kifacsart levével. Végül elosztjuk a keveréket a pirítósokon.

Megjegyzés

Legyen szó egy bőséges reggeliről vagy egy kiadós vacsoráról, ez a pikáns szendvics biztosan megállja helyét. Gyorsan, könnyen elkészíthető.

MME
Szórjátok meg gazdagon reszelt sajttal is, vagy tegyetek rá egy-két szelet mozzarellát.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin