Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elizabeth kedvence

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 8 db tojásfehérje
  • 8 púpozott evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg mák (szemes)
  • 2 púpozott evőkanál búzaliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 20 dkg kristálycukor
  • 8 db tojássárgája
  • 6 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 dl tejszín
  • A kekszes réteghez:
  • 26 dkg vékony omlós keksz, téglalap alakú
  • A tetejére:
  • 3,2 dl habtejszín
  • 20 g habfixáló
  • 1 evőkanál porcukor
  • kekszmorzsa
  • A díszítéshez:
  • csokifigura

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásfehérjéket egy mély tálban robotgéppel felverjük, majd amikor már majdnem kész, kanalanként beletesszük a cukrot, és teljesen keményre verjük (amikor már nem csúszik ki a tálból a hab, ha oldalra döntjük). Lazán hozzákeverjük a mákot, a kókuszt és a lisztet az előzetesen hozzákevert szódabikarbónával és sütőporral.

Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe egyenletesen elsimítjuk a tésztát, majd 180 C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Figyeljünk oda, mert nagyon gyorsan sül. Akkor van kész, amikor szép világos a teteje. Még langyosan levesszük róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a krémet.

A krémhez a tojások sárgáját simára keverjük a keményítővel, a cukorral és a tejjel, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk hűlni, majd amikor már csak éppen langyos (de tényleg csak picit langyos), belekeverjük a margarint és 1,5 dl keményre felvert habtejszínt.

A torta összeállítása: a krémet rákenjünk a mákos-kókuszos lapra, majd a keksszel (szépen egymás mellé helyezve) telerakjuk a vaníliás krém tetejét. Kicsit várjunk, hogy hűljön a krém, mielőtt elkészítjük a tejszínt.

A tejszínt elkezdjük kézi mixerrel felverni, majd amikor közepesen kemény, hozzáadjuk a habfixálót és az 1 evőkanál porcukrot, teljesen keményre felverjük. Ha kész, rákenjük a tortánk tetejére, és kekszmorzsával megszórjuk. Díszíthetjük még csokifigurával is.

Hűtőbe tesszük, 4 óra elteltével már megpuhul a keksz, és szeletelve fogyasztható.

Megjegyzés

Csakis vékony, omlós kekeszet használjunk ehhez, és téglalap alakút. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek