Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyász! Meghalt Jamie Oliver egyik mentora

default user icon
MME
Szomorú hírt jelentett be Jamie Oliver: 80 éves korában elhunyt egyik mentora, Antonio Carluccio, az olasz konyha keresztapja.

Antonio Carluccio a magyar főzőcsatornák nézőinek is ismerős lehet. A pocakos, ősz hajú, mindig mosolygós olasz szakácsnak több műsora is futott hazánkban is. Az egyik legismertebb A két éhes olasz, amelyben egykori kollégájával, jóbarátjával Gennaro Contaldóval szerepel.

Carluccio 22 szakácskönyvet adott ki élete során, és olyan hírességeknek is főzött, mint például Károly herceg vagy Mick Jagger. A séf saját otthonában hunyt el, állítólag egy rosszul sikerült esésbe halt bele. Halálhírét Jamie Oliver jelentette be a közösségi oldalán.

A brit sztárt szoros barátság fűzte Carluccióhoz. Az olasz séf tulajdonában volt ugyanis az a a londoni étterem, ahol Jamie Oliver elkezdett dolgozni és ahol Contaldo a szárnyai alá vette. 

Jamie megható poszttal búcsúzott Carlucciótól. Kiemelte, hogy örömmel szolgált az olasz séf éttermében, Carlucciót karizmatikus egyéniségnek és a gasztonómia nagykövetének nevezte. 

Carlucciót világszerte gyászolják. Nigella Lawson világhírű tévés szakácsnő is elbúcsúzott tőle.

KIDERÜLT! ITT NYITJA MEG ELSŐ BUDAPESTI PIZZÉRÁJÁT JAMIE OLIVER! >>> 

SONKA, POLENTA ÉS GRAPPA: OLASZ KONYHA, A SPAGETTIN TÚL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss