Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elhunyt a Szamos Marcipán alapítója

default user icon
MME
Életének 97. évében elhunyt Szamos Mátyásné, Hajdú Margit a főként a marcipánjáról ismert neves édesipari cég, a Szamos alapítója – tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

Szamos Mátyásnét szűk családi körben a szentendrei ortodox temetőben helyezik majd végső nyugalomra, a 2002-ben elhunyt férje mellé - tették hozzá.

Azt írták: munkásságát a második és a harmadik generáció viszi tovább "az elődök által lefektetett szakmai értékek" jegyében. 

A Szamos manufaktúra honlapján található cégtörténet szerint Szamos Mátyás az 1930-as évek elején egy híres dán cukrászmestertől leste el a minőségű marcipán készítésének fortélyait. A mester azt is megmutatta neki, mi mindent lehet készíteni a nemes masszából. Szamos Mátyás a sok gyakorlásnak, és jó kézügyességének köszönhetően hamar megtanulta, hogyan készítsen csodás rózsaszirmokat a kiváló marcipán alapanyagból.

Szamos Mátyás ugyanazzal a lelkesedéssel bővítette apránként cukrászati termékpalettáját, mint amellyel marcipán-kreációit is készítette.

Szamos Margittal a szeretlekmagyarorszag.hu készített korábban egy interjút, amelyben elmesélte, hogyan ismerkedett meg férjével és, hogyan építették fel a mára egyik legismertebbé vált családi vállalkozást Magyarországon. Szamos Margit még 96 éves korában is szigorúan felügyelte a termékek minőségét.

Ezek is érdekelhetnek