Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy pici cukorral. A margarint enyhén megmelegítjük, a cukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a citromlevet, majd adagokban gyorsan belekeverjük a lisztet és a tejet, viszonylag homogén állagig keverjük. 10 perc pihenés elég neki, nem kell keleszteni
A pudingot megfőzzük, jó sűrűre, ízlés szerint cukrozzuk.
A kosarakat elhelyezzük a muffinsütőben, majd mindegyikbe kb. 1 evőkanál tésztát teszünk. A tésztára langyos pudingot teszünk kb. 1 teáskanállal. Minél sűrűbb a puding, annál nehezebben folyik szét. Majd a tetejére még fél kanál tészta jön. Az egészet úgy pakolgassuk, hogy kb. 3/4-ig legyen a kosárkában.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre