Elkészítés: Az élesztőt a kockacukorral, 1 dl tejjel és 1 kanál liszttel felfuttatjuk, kovászt készítünk. 1,5 dkg langyos tejben elkeverünk 2 evőkanál porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, 3 dkg langyos margarint, sót. A liszthez hozzáadjuk a kovászt és a tojásos keveréket, szép hólyagosra kidolgozzuk. Letakarjuk, kelesztjük.
Habosra kavarjuk a maradék porcukrot a 8 dkg margarinnal és a kakaóporral.
A tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk, a szélein 3-3 cm hagyva megkenjük a kakaós krémmel. Szorosan feltekerjük, és 3 cm széles darabokra vágjuk.
A tepsi aljára sütőpapírt teszünk. A tésztát kis távolságokra tesszük egymástól, a közöket megkenjük margarinnal, még állni hagyjuk pár percig, majd 200 fokon 50 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre