Elkészítés: Az élesztőt elmorzsoljuk egy mély tálban, ráütjük a tojásokat, belekanalazzuk a zsemlemorzsát, majd felöntjük a tejjel, és habverővel az egészet csomómentesre keverjük. (Állagra úgy fog kinézni, mint egy nagyon sűrű tejbegríz.) A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd olajon üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásos masszát, megsózzuk, borsozzuk, fűszerezzük gazdagon, és kevergetés közben hozzáöntünk kb. 2 dl vizet. Állandó kevergetés mellett felforraljuk - akkor van kész, amikor a forró krém a pudinghoz hasonlóan pöfög. Üvetálba kanalazzuk, paradicsommal és uborkával díszítjük, majd ha kihűlt, pirítóssal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre