Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Élére állított töltött hús

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 70 dkg hús (lehet sertés, pulyka-, csirkemell)
  • 3 db tejben áztatott zsemle
  • 3 db tojás
  • bors
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • vágott petrezselyemzöld
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • kevés zsír

Elkészítés

    Elkészítés: A húst kis szeletekre vágva kiklopfoljuk, majd sózva, borsozva félretesszük.

    A szokásos módon elkészítjük a tölteléket. (A zsemléket kinyomkodjuk, és összeállítjuk a tojásokkal és a fűszerekkel.)

    Egy tepsit kizsírozunk. A tepsi oldalához élére állítva teszünk egy szelet húst, mellé lapítunk 1 jó evőkanálnyi tölteléket. Ismét hús, majd töltelék következik, ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a hozzávaló.

    Végül egy kevés vízzel meglocsoljuk a tetejét, alufóliával lefedjük, és sütőben puhára pároljuk.

    Ha kész, a borítást levesszük róla, és pirosra sütjük. Kockára vagy téglalapalakúra feldarabolva kínáljuk.

    Majonézes krumplisaláta vagy krumplipüré, illetve párolt zöldség illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin