Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eleged van a vízből? Íme 5 finom és diétás szomjoltó!

default user icon
MME
Bár a jéghideg limonádé és a jeges tea igazán jól esik a kora nyári melegben és a szomjadat is csillapítja, ám a fogyókúrádnak egyáltalán nem kedvez. Íme 5 ízletes innivaló, amit bűntudat nélkül fogyaszthatsz.
Ízesített víz

Nem csak a fogyókúra alatt, hanem minde nap fontos lenne elegendő folyadékot fogyasztanod: elősegíti a test harmonikus vízháztartását, megkönnyíti az emésztést, méregtelenít és még ahhoz is hozzájárul, hogy jóllakottnak érezd magad. Ugyanakkor a sima víz egy idő után kétségtelenül unalmas, a palackozott ízesített vizek pedig túl sok cukrot és mesterséges aromát tartalmaznak. Készítsd el házilag! Adj a vízhez citromlét és friss fűszereket, vagy akát uborkát is szelhetsz bele, máris szívesebben emelgeted a poharat.

Próbáld ki!

2 liter víz
1 teáskanál frissen őrölt gyömbér
1 közepes méretű uborka, hámozva és vékonyan felkarikázva
1 közepes citrom, vékony karikákra vágva
12 kisebb fodormentalevél

Keverd össze a hozzávalókat egy nagy üvegkancsóban és egy éjszakára tedd hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.

4+1 ITAL, AMI FORMÁBA HOZ A BIKINISZEZONRA >>> 
Dinnyés smoothie

Ha cukor nélkül készülnek a szörbetek és a smoothie-k, akkor igencsak egészséges innivalónak számítanak. Ráadásul a dinnye tökéletes alapanyag, mert tele van vízzel és hasznos ásványi anyagokkal, mint például az antioxidáns likopin, és az izomépítést elősegítő arginin.

Próbáld ki!

2 csésze kimagozott és felszeletelt görögdinnye
1/4 csésze zsírszegény
2 csésze jég

Turmixold 15 másodpecig a tejet és a dinnyét, majd add hozzá a jeget és további 20 másodpercig keverd.

Jeges borsmenta tea

A borsmenta tökéletes társ a diétában, mert segítségével a zsíros ételeket gyorsabban tudod megemészteni. Emellett megakadályozza a felfúvódást, de enyhébb gyomorpanaszokat (pl. émelygés) is sikeresen kúrálhatsz vele.

Próbáld ki!

1 evőkanál friss borsmentalevél
1 csésze forró víz

Egy mozsárban törd kissé össze a leveleket, tedd bele őket a teáskannába, öntsd rá a forró vizet és hagyd állni. Ha gyógyítani szeretnél vele, akkor a hatóanyagoknak 10 perc kell, hogy kioldódjanak, ha csak frissitőként fogyasztod, elég 3-4 percig állni hagyni.

Ananászos frappé

Az ananász a legjobb zsírégető gyümölcs, továbbá segíti a fehérje megemésztését, a hozzáadott lenmagolaj pedig értékes telítetlen zsírvasa tartalmaz.

Próbáld ki!

1 csésze zsírszegény tej
1 konzerv ananász (lehetőleg cukormentes, lé nélkül) vagy friss ananász
1 evőkanál hidegen sajtolt lenmagolaj
1 csésze jégkocka

Először a tejet és az ananászt turmixold össze, majd add hozzá a jeget és még egy pecig turmixold! Töltsd csészébe és keverd hozzá az olajat!

Fekete csokoládés shake

Ezt nem gondoltad volna, igaz? Pedig a csokoládé - különösen a legalább 70% kakaót tartalmazó változata - segíti a fogyást, mert csökkenti az étvágyat, és ráadásul rengeteg antioxidáns is van benne. Ugyanakkor ez az innivaló inkább helyettesítsen egy étkezést, mondjuk a reggelit, mert nassoláshoz kicsit túl sok benne a kalória (387 kcal 1 pohárral), de ha ez a nap első étkezése, hosszú órákra eltelítheted vele a gyomrodat.

Próbáld ki!

1/2 csésze zsírszegény tej vagy szójatej
1 doboz vaníliás joghurt
1/4 csésze darabokra tört fekete csokoládé
1 csésze friss málna
1 csésze jég vagy 1 csésze fagyasztott málna

Tedd mixerbe a tejet, joghurtot a csokoládét, a jeget, és a málnát, (vagy a fagyasztott málnát), turmixold 1 percig, tedd pohárba és kanállal fogyaszthatod.

FOLYADÉKBEVITEL OKOSAN: MIKOR MENNYIT KELL INNI? >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss