Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elefánt könnycsepp III.

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 2 db banán
  • 6 evőkanál forró tej
  • A csokimázhoz:
  • 12 dkg cukor
  • 4 evőkanál kakaó
  • 4 evőkanál víz
  • 1-2 dkg margarin

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját géppel habosra keverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet, azt is géppel alaposan kidolgozzuk. Legvégül a felvert fehérjét kézzel óvatosan belekeverjük, nagy körkörös mozdulatokkal. Sütőpapírralbélelt tepsibe simítjuk, előmelegített sütőbe rakjuk.

175 fokon 25-35 perc alatt készre sül. Csináljunk tűpróbát. Amikor kisült, úgy tekerjük fel, mint amikor piskótatekercset készítünk.

Összeállítjuk a tölteléket. A diót 6 evőkanál forró tejjel összekeverjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a diós masszát hozzáadva alaposan összedolgozzuk.

Ezután a feltekert tésztát óvatosan kitekerjük, megkenjük a töltelékkel, a szélére fektetjük a banánt, és szorosan feltekerjük.

Elkészítjük a csokimázat. 12 dkg cukrot, 4 evőkanál kakaót és 4 evőkanál vizet kikeverünk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. Rögtön keverjünk bele egy pici margarint, és azonnal lehet a süteményre önteni.

Hagyjuk dermedni 1-2 órát a hűtőben, majd szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss