Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elefánt könnycsepp II.

MME MME
1 5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 kanál porcukor
  • 4 dkg kakaó
  • 2 kanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 2-3 db banán
  • A tetejére:
  • csokimáz

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához 6 tojás sárgáját 6 kanál porcukorral kikeverjük, hozzáadunk 4 dkg kakaót, 2 kanál lisztet és a sütőport. Végül beleforgatjuk a tojások felvert habját. Lisztezett tepsibe öntjük, és mérsékelt tűznél sütjük.

Amikor a tészta megsült (tűpróba), nedves konyharuhára kiborítjuk. A tészta közepére nyújtófát helyezetünk, feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A diót elkeverjük 5 kanál forró tejjel, majd a margarinos krémmel összedolgozzuk.

A kihűlt tésztát széthajtjuk, és megkenjük a krémmel. A nyújtófa helyére 2-3 banánt teszünk, feltekerjük, végül csokimázzal bevonjik.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss