Elkészítés: A tésztához 6 tojás sárgáját 6 kanál porcukorral kikeverjük, hozzáadunk 4 dkg kakaót, 2 kanál lisztet és a sütőport. Végül beleforgatjuk a tojások felvert habját. Lisztezett tepsibe öntjük, és mérsékelt tűznél sütjük.
Amikor a tészta megsült (tűpróba), nedves konyharuhára kiborítjuk. A tészta közepére nyújtófát helyezetünk, feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A diót elkeverjük 5 kanál forró tejjel, majd a margarinos krémmel összedolgozzuk.
A kihűlt tésztát széthajtjuk, és megkenjük a krémmel. A nyújtófa helyére 2-3 banánt teszünk, feltekerjük, végül csokimázzal bevonjik.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre