Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ekler fánk csokis tejszínhabbal

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 17 dkg vaj
  • 4,5 dl víz
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg liszt
  • 4-5 db tojás (attól függően mennyit vesz fel)
  • A csokis habhoz:
  • 8 dl habtejszín
  • 3-4 ek porcukor (ha nem cukrozott a tejszín)
  • 3 tk kakaópor
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg étcsoki

Elkészítés

    1. A vajat a vízzel, a cukorral, a sóval felforraljuk egy lábosban, majd hozzáöntjük a lisztet, és gyors keverés mellett tovább "égetjük" a tűzön addig, míg a tészta szépen el nem válik az edény falától.
    2. Ha már nem forró, egy kézi mixer segítségével egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Akkor van kész, ha a keverőkről szalagosan folyik le a massza.
    3. A tésztát egy habzsákba tesszük, és 1cm-es nyomócsővel egyforma, 8-10 cm-es csíkokat nyomunk a tésztából egy sütőpapírral bélelt tepsire. Érdemes egy kis vizet fröcskölni a tésztára, hogy szépen süljön. 180 fokon, 40-45 percig sütjük.
    4. A tejszínhabhoz felverjük a hideg habtejszínt, amikor már félig kemény, belekeverjük a porcukrot és a kakaóport is, tovább verjük, míg tejszínhab állagú nem lesz.
    5. Miután kihűltek, a fánkokat egy éles késsel kettévágjuk, pontosabban a tetejét levágjuk. A habzsákba csillagcsövet teszünk, és minden fánkot megtöltünk a tejszínhabbal és rátesszük a fánk kalapját.
    6. A csokoládét megolvasztjuk és megcsíkozzuk vele a fánkok tetejét.

    Videó! Így készítheted el a csokihabos ekler fánkot! >>>

    SZALAGOS, CSÖRÖGE, CHURROS - 10 TUTI FÁNK, AMIT IMÁDNI FOGSZ >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin