Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hogy kerüljem el falási rohamokat a menstruáció idején? A dietetikus válaszol!

Hogyan tudnám elkerülni a menstruáció idején jelentkező falórohamokat? Erre a kérdésre adott választ Somogyi-Kovács Anita, a Mindmegette dietetikus szakértője.

Ön szerint hogy kellene étkeznem a menstruáció előtt ahhoz, hogy a szervezetem ne tartson vissza annyi vizet? Hogyan tudnám elkerülni az ilyenkor jelentkező falórohamokat?

A legtöbb hölgy megérzi, mikor kezdődik az esedékes havivérzése. Ilyenkor fáradékonyabbak, ingerlékenyebbek lehetünk, de csak közvetlenül a menzesz előtt és annak első napján. Ha tehetjük, ilyenkor ne vállaljunk megerőltető szellemi és/vagy fizikai munkát.

Próbáljunk meg naponta 5-6-szor enni pár falatot, főleg zöldséges ételeket egy kevés gabonával (például zöldséges rizses hús, párolt főzelékfélék, friss saláta zsírszegény feltéttel és pirítóssal, zöldségragus tésztaételek, levesek).

Folyadékként a friss citromleves vizet ajánlom. Édességet is lehet enni, de ez lehetőleg gyümölcsfagyi, friss gyümölcssaláta vagy savanykás ízű, gyümölcsös savóital legyen. Kerülje az alkoholt és a zsíros, fűszeres, sós ételeket!  

Ezek is érdekelhetnek

Friss