Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ehető karácsonyfadísz, 6 pofonegyszerű trükk

Csupán néhány alapanyagra lesz szükséged és egy kis kézügyességre, hogy igazán egyedi legyen idén a fátok.

Cukormázas pillecukor

Hozzávalók:

  • fehér pillecukor
  • színes tubusos cukormáz 
  • fonál, tű
  1. A vékony fonalat átfűzzük a tűn, majd csomót kötünk a végére, mintha varráshoz készülnénk.
  2. A fonalat a tű segítségével hosszában áthúzzuk a pillecukron, majd olyan hosszúra vágjuk a cérnát, hogy kényelmesen fel lehessen akasztani a fára. A végét megcsomózzuk.
  3. Cukormázzal apró pöttyöket, vagy jégvirág formát mintázunk a pillecukorra, majd álló helyzetben egy tálra helyezzük száradásig.
  4. Még mutatósabb lesz a dísz, ha csillámos cukormázat használunk.

Pillecukor füzér

Hozzávalók:

  • fehér pillecukor
  • színes tubusos cukormáz 
  • fonál, tű
  1. Olyan hosszú fonalat fűzünk a tűbe, amilyen hosszú fűzért szeretnénk készíteni. Majd egyesével felhúzzuk rá a pillecukrokat.
  2. Az egyes cukrokra érdemes különböző mintákat festeni, vagy ugyanolyan motívumot, de különböző színű cukormázat használva.
  3. Ha színes, mintás karácsonyi kötözőszalagra húzzuk fel a pillecukrokat, elhagyható a cukormáz.

A Mikulás szánja

Hozzávalók:

  • 2 db mikulás bot nyalóka
  • 2 db pillecukor
  • karácsonyos kötözőszalag
  1. A nyalókákat párhuzamosan egymás mellé helyezzük, közéjük tesszük a pillecukrokat, majd a kötözővel rögzítjük. 
  2. Könnyebb egymáshoz illeszteni a nyalókát és a pillecukrot, ha előtte a botocskák belső oldalát kicsit megolvasztjuk vagy benedvesítjük.

Drazsés tölcsér

Hozzávalók:

  • színes csokidrazsék
  • színes vékony kartonlap
  • fonál
  1. A kartonból 10x16 cm-es téglalapot vágunk, majd tölcsér formába tekerjük. Az alját felhajtjuk, ha szükséges, ragasztóval rögzítjük.
  2. A tölcsér csúcsos végét kilyukasztjuk, átfűzzük a nyíláson a fonalat, ez lesz az akasztó.
  3. Teletöltjük a tölcsért színes cukorkákkal, majd mehet a fára!
  4. Papírtölcsér helyett használhatunk ostyatölcsért is, így 100%-ban ehető díszt kapunk.

"ÉREZNI AZT, HOGY EZ ERŐS CUCC" - FORRALT BOROKAT TESZTELTÜNK >>> 

Csokigömb

Hozzávalók:

  • 1 tábla fehér csoki
  • 2-3 szelet puffasztott rizs
  • gumicukor
  • fonál
  1. A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. Innentől a lehető leggyorsabban dolgozzunk!
  2. Keverjük össze a felét a darabokra tört puffasztott rizzsel.
  3. Csak kicsivel nagyobb átmérőjű golyókat gyúrjunk, mint amekkorák a gumicukrok! Dolgozzuk bele az előre megkötött akasztót.
  4. Mártsuk meg a gömböket az olvasztott csokiban.
  5. Illesszünk a golyók közepére egy-egy színes gumicukrot!
  6. Tegyük sütőpapírral bélelt tálra, és kb 15 percre helyezzük a mélyhűtőbe.
  7. Ha tehetjük, gumicukorból használjuk a karácsonyi válogatást!

 

Szívnyalóka

Hozzávalók:

  • 2 mikulás botnyalóka
  • kötözőszalag
  1. Ennél egyszerűbb, de mutatós díszt nem nagyon tudok elképzelni! A botok felét letörjük, a végeit kicsit megolvasztjuk, majd összeillesztjük úgy, hogy szív formát kapjunk.
  2. Sütőpapírra helyezzük, és a hűtőbe tesszük pár percre, amíg a cukor újra megszilárdul.
  3. A kész szívre karácsonyi kötözőt teszünk, majd a karácsonyfára akasztjuk.
  4. A csokigömbből megmaradt olvadt csokit felhasználhatjuk úgy, ha a nyalókaszív formába öntjük, és ezzel együtt a mélyhűtőbe tesszük 15 percre.

5 CSILLOGÓ KARÁCSONYI DÍSZ HÁZILAG >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin