Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egzotikus rizses hús

Hozzávalók

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 db csili
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk köménymag
  • őrölt fahéj
  • 20 dkg rizs
  • 6 dl húsleves-alaplé
  • 16 szem aszalt sárgabarack
  • 2 db felső csirkecomb
  • 10 dkg bébirépa
  • fél póréhagyma
  • 1 db narancs
  • néhány levél petrezselyemzöld
  • 5 dkg pisztáciabél

Elkészítés

    1. A megtisztított combokat bőrös felükkel lefelé egy felforrósított serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalukon aranyszínűre pirítjuk, majd kivesszük és félretesszük.
    2. Szárazra töröljük a serpenyőt, majd felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat. Hozzáadjuk a megtisztított répát és a megtisztított, felkarikázott pórét. 5 percig pirítjuk. 
    3. Felforrósítunk még 1 evőkanál olajat, majd üvegesre sütjük rajta a finomra vágott hagymákat. A harmadát egy tálkába kanalazzuk, és félretesszük a tálaláshoz.
    4. A serpenyőbe tesszük a kimagozott, felaprított csilit, a zúzott fokhagymát és a köménymagot. Meghintjük 1 csipet fahéjjal, és kissé lepirítjuk. Hozzákeverjük a rizst, az alaplevet és a félbevágott barackokat. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon 10-15 percig főzzük. Akkor jó, ha a rizs az összes folyadékot magába szívta. 
    5. A combokról eltávolítjuk a bőrt. Kicsontozzuk, a húst falatnyi darabokra vágjuk, majd a répával és a póréval együtt a többihez keverjük. A narancs lereszelt héjával és kifacsart levével ízesítjük. További 5 percig pirítjuk. A félretett sült hagymával, néhány levélke petrezselyemmel és a pisztáciával kínáljuk.
Akkor lesz jó állagú a rizses hús, ha főzés közben nem keverjük meg a rizst.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin