Elkészítés: A gyümölcsöket meghámozzuk, megmossuk, összedaraboljuk, majd egy tálba tesszük. Rálocsoljuk a citrom levét, hozzáadjuk a porcukrot és a rumot, jól összeforgatjuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A réteslapból 10 x 10 négyzeteket vágunk. 3 négyzetből áll egy kosárka. A négyzeteket elforgatva helyezzük egymásra, és közben minden lapot megkenünk olvasztott vajjal. Ezt követően muffin sütőformába nyomkodjuk az összeragasztott lapokat, és forró sütőben zsemleszínűre sütjük (kb. 4-5 perc).
Végül a gyümölcsöket a kosarakba halmozzuk, és ízlés szerint tejszínhabbal kínálva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre