Elkészítés: A húst vágjuk 2-3 centis kockákra. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apró kockára. A mogyoróhagymát hámozzuk meg, hagyjuk egyben.
Egy serpenyőben vagy wokban melegítsünk fel 3 kanál olajat, majd süssük meg benne a hagymát, a fokhagymát és a mogyoróhagymát.
Amikor a hagyma kissé megbarnult, vegyük le a lángról. A mogyoróhagymát szedjük ki, és tegyük félre. A maradékot merjük egy tálba.
A serpenyőben ismét hevítsünk fel 3 kanál olajat, és nagy lángon pirítsuk meg benne a húst, egyszerre annyit, hogy egy rétegben elférjen.
Ha minden húst megsütöttünk, adjuk hozzá a pirított hagymát, öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a fahéjat és a többi fűszert, a citromhéjat kivéve. Alacsony lángon pároljuk kb. 1 órát. Kevéssel azelőtt, hogy a marhahús megpuhult, adjuk hozzá a mogyoróhagymát és a citromhéjat. Akkor kész, amikor a lé besűrűsödött és a hús is puha.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre