A nektárt felfőzzük 1 ek cukorral, azután beforraljuk kb. 1 dl-re. Kivajazzuk, majd megszórunk cukorral 4 db szufléformát, és hűtőbe tesszük. Felforraljuk a tejet a vaníliarúd kikapart belsejével és a rúddal együtt.
A szétválasztott tojások sárgáját felhabosítjuk 7,5 dkg cukorral és az étkezési keményítővel. Közben hozzáöntjük a meleg tejet. Ezután közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük, majd a vaníliarúd eltávolítása után átöntjük egy tálba, és időnként megkeverve kihűtjük.
Robotgép habverőjével keményre verjük a tojásfehérjéket 1 csipet sóval. Közben beleszórjuk a maradék cukrot. A likőrt hozzáadjuk a krémhez a beforralt nektárral együtt, majd a fehérjehabbal felváltva beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
A masszát az előkészített formákba öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-13 percig sütjük. Végül kivesszük, meghintjük egy kevés porcukorral és azonnal tálaljuk.
A jó szuflé alapja a tökéletesen keményre felvert tojásfehérje. Kemény lesz a hab, ha az 1 csipet só mellett néhány csepp citromlevet vagy ecetet is adsz hozzá. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!