Elkészítés: A sütőtököt megmossuk, meghámozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Ugyanígy a burgonyát is. Sós, kurkumás vízben feltesszük főni, ízlés szerint adunk hozzá chilit is. Kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük. Félig be is fedhetjük.
Amíg a tök fő, álljunk neki a hagyma – paradicsom - gyömbér keverék elkészítésének. A hagymát aprítsuk fel, a paradicsomokat is vágjuk kisebb darabokra. A hagymát némi olajon, állandó kevergetés mellett dinszteljük meg egy serpenyőben. Adjuk hozzá a paradicsomokat, és reszeljük bele a friss gyömbért. Főzzük tovább, amíg sűrű, homogén masszát nem kapunk.
Ha megpuhult a tök és a burgonya, botmixerrel alaposan átturmixoljuk, pürésítjük. A hagymás paradicsomot adjuk a sütőtökhöz, turmixoljuk ezzel is, és tegyük félre.
Következzék a fűszeres olaj. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, amikor már jó meleg, beleöntjük az indiai ötfűszer-keverket panch phanon mixet, és addig melegítjük, amíg a magok épp csak el nem kezdenek pattogni. Kb. 10 mp. Ekkor félrehúzzuk a serpenyőt, hozzáadjuk a chilipaprikát, és belenyomkodjuk a 3 gerezd fokhagymát. Alacsony hőfokon fél percig kevergetve sütjük.
Mikor ezzel is megvagyunk, az egész eddigi műhöz adjuk a fűszeres keveréket. Ha szükséges, megsózzuk, és már szervírozzuk is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre