Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egzotikus csirke naranccsal

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • 1 nagy csirke
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 3-4 evőkanál vaj
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 kis darab friss gyömbér
  • 3 nagy narancs
  • 2 nagy körte
  • 1 marék mazsola
  • 2 babérlevél
  • fél marék mandula
  • 1-2 darab összetört szegfűszeg
  • 1/2 kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkét 4 részre vágjuk, megpaprikázzuk, megsózzuk.

    A vajat egy nagy tűzálló edényben megolvasztjuk. A fokhagymát és a gyömbért összezúzzuk és az edénybe tesszük, majd hozzáadjuk a csirkehúst.

    A narancsot meghámozzuk, vastag szeletekre vágjuk és kimagozzuk. A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk, feldaraboljuk. A gyümölcsöket, a mazsolát és a babérlevelet a csirkehúsdarabok közé szórjuk. A mandulát lehéjazzuk, felvagdaljuk és rászórjuk a csirkére. Végül az egészet meghintjük a szegfűszeggel és a fahéjjal.

    A tálat lefedjük alufóliával, és közepesen meleg sütőben kb. 1 órát pároljuk. A sütés vége felé levesszük az alufóliát, és a húst megpirítjuk.

    A babérlevelet kiszedjük, és főtt rizzsel kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin