Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egzotikus csirke naranccsal

MME MME
3/5
90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét 4 részre vágjuk, megpaprikázzuk, megsózzuk.

A vajat egy nagy tűzálló edényben megolvasztjuk. A fokhagymát és a gyömbért összezúzzuk és az edénybe tesszük, majd hozzáadjuk a csirkehúst.

A narancsot meghámozzuk, vastag szeletekre vágjuk és kimagozzuk. A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk, feldaraboljuk. A gyümölcsöket, a mazsolát és a babérlevelet a csirkehúsdarabok közé szórjuk. A mandulát lehéjazzuk, felvagdaljuk és rászórjuk a csirkére. Végül az egészet meghintjük a szegfűszeggel és a fahéjjal.

A tálat lefedjük alufóliával, és közepesen meleg sütőben kb. 1 órát pároljuk. A sütés vége felé levesszük az alufóliát, és a húst megpirítjuk.

A babérlevelet kiszedjük, és főtt rizzsel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek