Elkészítés: Megtisztítok 1 kg újkrumplit (jó tanács: könnyebb a krumpli tisztítása, ha erősen sós vízbe tesszük, és egy kicsit állni hagyjuk, utána már egy dörzsi kendővel is könnyen lejön). Darabolom, és sós vízben megfőzöm. Ha megpuhult, leszűröm, alaposan lecsepegtetem, és tűzálló edénybe teszem. 25 dkg túrót elkeverek 5 dkg vajjal vagy margarinnal, és ráteszem a krumpli tetejére, elsimítom. Meglocsolom 2 dl tejföllel, meghintem apróra vágott kaporral, majd sütőben szép pirosra sütöm. Fejes- vagy paradicsomsalátát kínálok hozzá. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre