Elkészítés: Úgy kezdem, hogy megkérem a kedvesemet, hogy pucoljon pár szem krumplit. Én kettőnkre 4-5 nagyobbacskát szoktam számolni, de a kedvesem nagyon jó étvágyú:) Megígérem, hogy többet nem emlegetem, bár nehéz lesz.
No, komolykodjunk: a megtisztított krumplit kis kockákra vágom, és turmixolom. Ezután egy tálban összekeverem annyi liszttel, tojással és sóval, hogy nokedlitészta sűrűséget kapjak. Vizet nem teszek hozzá, ereszt eleget a krumpli. Vizet forralok, és közben a füstölt szalonnát felkockázom, aztán egy percre beteszem a mikróba. Ha kisült a zsírja, öntök egy keveset egy tepsi aljára. Ha a víz felforrt, indulhat a szaggatás. A megfőtt galuskákat helyből a tepsibe merem egy szűrővel, és rétegenként túrót teszek rá - vegyesen tehén- és juhtúrót. A tetejére szórom a füstölt sajtot, és bedugom egy előmelegített sütőbe. Addig sütöm, amíg a teteje meg nem pirul.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre