Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus madártej

Hozzávalók

  • 5 db tojássárgája
  • 5 db tojásfehérje
  • 2 l tej
  • 1 csipet só
  • 3-4 ek liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • cukor (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. Feltesszük forrni a tejet. Addig csipetnyi sóval és kevés cukorral keményre verjük tojásfehérjéket. Majd amikor a tej már forrásban van, a felvert tojásfehérjét egy kanállal beleszaggatjuk. Mikor megemelkedik, megfordítjuk, majd egy szűrővel kiszedjük. Ebben a formában főzzük ki az összeset. 
    2. Habosra verjük a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet és csomómentesre keverjük kevés tejjel. Ha ezzel megvagyunk, a forró tejet teszünk hozzá, aztán habverővel elkeverjük. Ezután összeöntjük és felforraljuk. Ha elkészült, egy tepsibe, vagy egy nekünk tetszőleges tálkákba adagoljuk, a tetejére tetejére pedig habot halmozunk. Miután kihült, tálalhatjuk.

    CSOKOLÁDÉS TEJESKÁVÉ MADÁRTEJ JÉGKRÉMMEL >>> 

    SÜTÉS NÉLKÜLI TÚRÓTORTA MADÁRTEJ JÉGKRÉMMEL >>> 

    GYÜMÖLCSTORTA MADÁRTEJ JÉGKRÉMMEL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin