Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű zöldségleves grízgaluskával

Hozzávalók

  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db petrezselyem
  • 4 db kisebb burgonya
  • 2-3 marék zöldborsó
  • 1 db tojás
  • ételízesítő
  • víz
  • búzadara

Elkészítés

    1. A burgonyát, a répát és a petrezselymet meghámozzuk és apróra vágjuk. Egy fazékban tesszük a zöldségeket, hozzáadjuk a borsót és a felaprított perezselyemlevelet. Felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, megsózzuk és megszórjuk ételízesítővel. Felforraljuk, majd lefedjük, és takarék lángon főzni kezdjük.
    2.  A tojást egy kevés sóval felverjük, majd fokozatosan hozzáadagolunk annyi búzadarát, hogy krémtúró állagú masszát kapjunk.
    3. Amikor a zöldségek megfőttek, egy kiskanál segítségével gombócokat formázunk a masszából, és a levesbe helyezzük. Addig főzzük, amíg feljönnek a leves tetejére, majd tálaljuk.

Megjegyzés

Gyors, tápláló és egészséges leves.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek