Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű zöldségleves grízgaluskával

50 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A zöldségleveshez a burgonyát, a répát és a petrezselymet meghámozzuk, apróra vágjuk. Egy fazékban tesszük a zöldségeket, hozzáadjuk a borsót és a felaprított perezselyemlevelet. Felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, megsózzuk és megszórjuk ételízesítővel. Felforraljuk, majd lefedjük, és takarék lángon főzni kezdjük.
  2.  A grízgaluska elkészítéséhez a tojást egy kevés sóval felverjük, majd fokozatosan hozzáadagolunk annyi búzadarát, hogy krémtúró állagú masszát kapjunk.
  3. Amikor a zöldségek megfőttek, egy kiskanál segítségével gombócokat formázunk a masszából, és a levesbe helyezzük. Addig főzzük, amíg feljönnek a leves tetejére, majd tálaljuk. 

Megjegyzés

Gyors, tápláló és egészséges leves. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss