Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű zöldséges sárgaborsóleves

75 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. A császárszalonnát kisebb kockákra vágjuk, egy serpenyőben zsíron szép pirosra kisütjük, majd kiszedjük a zsiradékból és félre tesszük a tálalásig.
  2. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk, majd a visszamaradt zsiradékon elkezdjük üvegesre párolni. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva az ízlés szerint feldarabolt répát és petrezselyemgyökért, majd az edényt félig lefedve pároljuk pár percig.
  3. Ezután hozzáadjuk az alaposan megmosott (a sárgaborsót érdemes több vízben átmosni, akkor nem fog habosodni főzés közben), és lecsepegtetett sárgaborsót, sózzuk, megszórjuk ételízesítővel, majd felöntjük vízzel, és addig főzzük, míg a sárgaborsó félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott krumplit, ha szükséges ízesítsünk utána, majd készre főzzük a levest.

HAGYOMÁNYOS SÁRGABORSÓ-FŐZELÉK >>> 

 

Megjegyzés

Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg a pirosra sült császárszalonnával, és úgy kínáljuk. Egyszerű, és igencsak laktató leves. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss