Egyszerű zöldborsós tészta tenger gyümölcseivel

Hozzávalók

  • 35 dkg szalagtészta (linguine)
  • 20 dkg fagyasztott borsó felengedve
  • 1 db citrom leve és héja
  • 1 dl főzőtejszín
  • 20 dkg tenger gyümölcsei mix

Elkészítés

    1. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint.
    2. Közben a felforrósított serpenyőben a citrom levével és reszelt héjával együtt pirítsuk meg a tenger gyümölcseit és a borsót. A borsó legyen puha, a rák pedig forrósodjon át, ez körül-belül 3-4 perc.
    3. A ragut sózzuk, borsozzuk, keverjük bele a tejszínt, ha sűrű hígitsuk a tészta főzővízével / 1-2 ek/ , majd forraljuk össze 1 perc alatt. A leszűrt tésztára öntsük rá a szószt, finoman keverjük össze. Citromgerezddel tálaljuk. 

Megjegyzés

A szalagtésztához kitűnő ez a krémes szósz. A tésztát megszórhatjuk csilivel és bazsalikom levéllel is - ízlés szerint.

Dr.Gondek Károlyné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek