Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Egyszerű zabpelyhes-túrós sütemény

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg kókuszvirág cukor vagy nyírfacukor vagy eritrit
  • 1 rúd vanília
  • 1 db citrom leve
  • 4 db tojás
  • 10 dkg zabpehely
  • 5 dkg zabpehelyliszt
  • 1 csipet só
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • A gyümölcsmártáshoz:
  • 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 5 ek kókuszvirág cukor vagy nyírfacukor vagy eritrit
  • 1/2 db bio citrom (leve)
  • 4 ek zabtejszín vagy tejszín

Elkészítés

    1. A túrót áttörjük, és a vajjal, a cukorpótlóval, a vanília kikapart belsejével és a citromlével egy nagy keverőtálba tesszük, és addig keverjük, amíg egységes masszát kapunk.
    2. A tojásokat gépi habverővel habbá verjük, majd a túrós keverékhez forgatjuk. A zabpelyhet a zabpehelyliszttel, a sóval és a szódabikarbónával elkeverjük, és fokozatosan a túrós részhez adjuk.
    3. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
    4. A gyümölcsöt egy lábasba tesszük, megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk a citrom levével, és egy kevés folyadékkal felöntve lassú tűzön főzzük. Apránként hozzáadjuk a tejszínt, és még forrón a felszeletelt süteményre csorgatjuk.

      Még több zabpelyhes finomság >>> 

      Gyümölcsös receptek >>> 

      Még több sütemény >>> 

      Diétás édességek >>> 

Megjegyzés

Az eritrit és a nyírfacukor fogyasztásához folyamatosan és fokozatosan kell hozzászoktatni a szervezetet, mert puffadást és hasmenést okozhat. Kismamák és 3 év alattiak körültekintően fogyasszák.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Hirdetes
Hirdetes