Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű vodkakoktélok

Decemberben bővelkedünk az ünnepekben, amikor a lakásunkban összegyűlt - kisebb vagy népesebb - társaság hangulatáért is felelünk. Az alábbi finom koktélok garantáltan jókedvre derítenek mindenkit, és az elkészítésük sem ördöngősség.
Vodka tonikkal

Hozzávalók 1 pohárhoz:
jég
4 cl vodka
1,5 dl hideg tonik
1 szelet citrom

Elkészítés: A vodkát jégkockákkal teli, hosszú pohárba töltjük. Ráöntjük a tonikot, a pohár szélét pedig egy szelet citrommal díszítjük.


Vodka kókuszlikőrrel

Hozzávalók 1 pohárhoz:
3 cl vodka
4 cl kókuszlikőr
1 cl Curacao Blue
2 cl tejszín
1 dl ananászlé
jég

Elkészítés: A hozzávalókat sékerben, jéggel alaposan összerázzuk. Hosszú pohárba 2-3 jégkockát teszünk, és rászűrjük az italt.


Kávélikőrrel

Hozzávalók 1 pohárhoz:
4 cl vodka
2 cl kávélikőr
jég
2 evőkanál lágy tejszínhab

Elkészítés: A vodkát és a kávélikőrt sékerben, jéggel alaposan összekeverjük, és kis pohárba szűrjük. A tejszínt (ne legyen túl kemény a hab) a tetejére tesszük a tejszínt, és fogyasztjuk.

 

Vodka paradicsomlével / Bloody Mary

Hozzávalók 1 pohárhoz:
jég
4 cl vodka
1 cl citromlé
só, bors
2 csepp Tabasco
12 cl paradicsomlé
1 citromkarika

Elkészítés: Hosszú pohárba 2-3 jégkockát teszünk. Ráöntjük a vodkát, a citromlevet, és sóval, borssal, Tabascóval fűszerezzük. Felöntjük a paradicsomlével, jól összekeverjük, és a pohár szélét 1 citromkarikával díszítjük.


Vodka naranccsal


Hozzávalók 1 pohárhoz:
jég
5 cl vodka
12 cl frissen préselt narancslé
1 narancskarika

Elkészítés: A hosszú pohárba 2-3 jégkockát teszünk, ráöntjük a vodkát. Felöntjük a narancslével, összekeverjük, és a pohár szélét 1 narancskarikával díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss