Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kezdő háziasszonyok megmentője: egyszerű vaníliás-narancsos csiga

Csodálatos ízkombináció a vanília és a narancs! És az már csak hab a tortán, hogy mindezt egy pillanatok alatt összedobható csigában tálaljuk.

Szörnyű minden ilyen posztot úgy kezdeni, hogy imádom a leveles tésztát és imádom a pizzatésztát. Sajnálom, de hát ez van. És mondom ezt úgy, hogy nem érzem magam kezdőnek és elég otthonosan mozgok a konyhában, de szerintem az nem bűn, ha olyan dolgokat szeretünk, amivel a saját dolgunkat könnyíthetjük meg. Főleg, ha mondjuk hétköznap vendégek esnek be, és tudod, hogy max. egy órád van rendet tenni a lakásban és még valamit harapnivalót is össze kéne dobni. A konyhakész levelestészta nálam alapkellék a hűtőben. Úgy, mint a tej vagy a tojás, mindig kell lennie. Magyarázhatnám, hogy miért, de nagyjából minden csak kifogás lenne, vagy próbálnám lefedni a sztorit, hogy a nagy konyhaguruk ezért engem meglincselnének.

Ez pedig egy nagyon egyszerű recept, de arra azért érdemes odafigyelni, hogy mennyi narancshéjat teszünk bele, mert kicsit kesernyés lehet tőle a végeredmény.

A kezdők bátran álljanak neki, a haladók pedig kezdjenek különböző variációkba!

Hozzávalók (12 darabhoz):

1 tasak vaníliaízű pudingpor
200 ml tej
1 db bionarancs lereszelt héja és kifacsart leve
1 csomag konyhakész leveles tészta
vaj a tepsihez
barna cukor

1. Egy kisebb lábasban keverjük simára a pudingport és a tejet, majd kis lángon főzzük sűrűre. A tűzről levéve forgassuk bele a narancshéjat és -lét.

2. Simítsuk a narancsos krémet a kitekert tésztára, óvatosan tekerjük fel, azután vágjuk fel 12 egyforma darabra.

3. Nyomkodjuk a csigákat egy 12 darabos muffintespi kivajazott mélyedéseibe, és szórjuk meg némi barna cukorral. Végül süssük aranyszínűre a sütiket a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt.

Elkészítési idő: 35 perc

Egyéb gyümölcsös desszertjeim:

Barackos pohárkrém
Citromos álompite
Barackos rakottas
Mákos muffin eperrel
Citromos pohárkrém


Ezek is érdekelhetnek

Friss