1. Citromos lazac vele sült spárgával és cukkinivel
1 ek citromlé
2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 tk hagymapor
só
bors
1 tk mustár
4 szelet lazac
1/2 db citrom
kb. 10-12 síp spárga
1-2 db cukkini szeletelve
1 doboz koktélparadicsom
olívaolaj
Összekeverjük a citromlevet és az olívaolajat, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a hagymaport. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a mustárt, majd alaposan összekeverjük. Fóliával bélelt tepsibe fektetjük a lazacot. A szeleteket megkenjük a kikevert szósszal, mindegyikre teszünk egy karika citromot. A lazac mellé tesszük a spárgát és a koktélparadicsommal elkevert feldarabolt cukkinit. Megsózzuk, megborsozzuk, és meglocsoljuk olívaolajjal. 200 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
2. Mézes-fokhagymás csirke krumplival és kelbimbóval
3 ek olívaolaj
2 ek méz
1 ek mustár
4 gerezd fokhagyma
1 ek olasz fűszerkeverék
4 db csirkemell
só
bors
kb. 40 dkg burgonya
kb. 40 dkg kelbimbó
olívaolaj
Összekeverjük az olívaolajat a mézzel és a mustárral. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a fűszerkeveréket, és alaposan összekeverjük. Fóliával bélelt tepsibe fektetjük a csirkemelleket. Mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, és megkenjük a kikevert szósszal. A csirke mellé tesszük a felkockázott krumplit és a felezett kelbimbót. Megsózzuk, megborsozzuk, és meglocsoljuk olívaolajjal. 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
3. Garnélás fajitas
kb. 1-1,5 kg garnéla
3 db kaliforniai paprika
1/2 db lilahagyma
só
bors
1 tk csilipor
1/2 tk hagymapor
1 tk fokhagymapor
1/2 tk őrölt kömény
1 tk őrölt paprika
6 db tortilla
avokádókrém
tejföl
Fóliával bélelt tepsibe tesszük a garnélát, és rátesszük a csíkokra vágott paprikát és lilahagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a csilivel, a hagyma- és fokhagymaporral, az őrölt köménnyel és az őrölt paprikával, majd alaposan összekeverjük. Lefedve sütjük 230 fokon 8 percig, majd a fóliát eltávolítva tobábbi 2 percig pirítjuk. A tortillákat megtöltjük a garnélával, és meglocsoljuk avokádókrémmel és tejföllel.
4. BBQ sertésoldalas kukoricával és zöldbabbal
2 egész sertésoldalas
1 tk bors
1 tk csilipor
1 tk őrölt paprika
2 tk őrölt kömény
2 tk fokhagymapor
2 tk só
BBQ szósz
3 cső kukorica
2 marék zöldbab
olívaolaj
Fóliával bélelt tepsibe tesszük az oldalast. Megszórjuk a borssal, a csilivel, a paprikával, a köménnyel, a fokhagymával és a sóval, és alaposan bedörzsöljük. Fóliával lefedve 140 fokon 2 óráig sütjük. Eztuán eltávolítjuk a fóliát, és a húsra öntjük a BBQ szószt, és mellé tesszük a kokoricát és a zöldbabot, melyeket megsózunk, megborsozunk, és meglocsolunk olívaolajjal. 260 fokon 10 percig sütjük.