Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legegyszerűbb böjti étel fillérekből: tojásleves villámgyorsan

default user icon
MME
A tojásleves egy igazi klasszikus. Afféle megmentő, amely nem csak a nagyböjt alatt és a lapos pénztárcás időszakban siet segítségünkre, hanem akkor is jól jön, ha idő hiányában kell ebédet prezentálnunk, vagy csak egy közelítő megfázást szeretnénk a lehető leghatásosabb módon elhárítani.

Annak ellenére, hogy a tojásleves egy rendkívül egyszerű, kevés alapanyagot felvonultató étel, mégis számtalan változata ismert, tipikusan olyan fogás, amit mindenütt ugyanúgy készítenek és mégis másképp.

A tojásleves alapja a rántás. Ebbe a rántásba általában jó minőségű pirospaprika is kerül, ez adja meg a leves színét, és sokat hozzátesz a végső ízvilágához. Ha igazán finom levest szeretnénk készíteni, akkor semmilyen körülmények között nem szabad spórolni a paprikával, jobb, ha ezzel a fűszerrel adjuk meg a leves sűrűségét, s nem a rántáshoz használt liszttel.

A tojásleves másik elengedhetetlen fűszere a kömény. Ez a – korianderhez hasonlóan – megosztó fűszer sok esetben csak azért okoz problémát, mert a kész ételben kellemetlen dolog ráharapni. Hogy ezt elkerüljük, használjunk őrölt változatot vagy főzés alatt zárjuk teatojásba a köménymagot.

A kész levest gazdagíthatjuk még tejföllel, adhatunk hozzá tejszínt, kínálhatunk mellé ropogósra sült bacon csipszet, de a lényeg, hogy kellően sós, finoman pikáns, nem túl sűrű, de tartalmas végeredményt kapjunk.

A tojásleves pontos receptjét itt találod >>>

Ezek is érdekelhetnek